Yin Yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IMG_0590.jpg
 

Yin Yoga

Net als in de andere vormen is in Yin Yoga je adem de leidraad om tot jezelf te komen. Echter, je verblijft zo passief mogelijk voor langere tijd in een asana (houding). Alleen zittend en liggend, variërend tussen de 3 en 7 minuten. Je creëert een gewilde stretch en de asana kan door de ontspannen spieren heen dieper doorwerken op het bindweefsel en, met gepaste druk, op je gewrichten. De meridianen worden gestimuleerd om opruiming te houden zodat je energie beter gaat stromen. Dit kan een prikkelend effect geven als je eruit komt.

Yin Yoga is een Yin vorm van yoga
> verschil Yin Yang

 

Inhoud van de les

Behalve fysiek komt er ook mentaal van alles voorbij. Je wilt opmerken wat er gebeurt en het er vervolgens laten zijn. Is er totale overgave aan 'wat is' op dat moment, dan verliest het zijn kracht. Deze leegte geeft ruimte en rust en lichaam en geest komen bijelkaar. Het geeft diepe ontspanning of misschien wel een andere kijk. Door de stilte en de lengte van asanas wordt het meditatieve effect uitvergroot.


 
 

 
IMG_0593-strook.jpg
 

Effect

De effecten zijn:

  • je voelt je energieker en tegelijkertijd rustiger
  • je wordt leniger
  • er komt een beter evenwicht tussen lichaam en geest
  • via je lichaam groeit er een groter bewustzijn

Je zou kunnen zeggen dat Yin Yoga een oefening is in geduld. Je wordt namelijk niet, zoals in de Yang vormen, bezig gehouden met allerlei fysieke activiteiten. Het is passief zijn en blijven.  

Yin Yoga is vaak extra confronterend omdat wij mensen in onze maatschappij vooral geoefend zijn om te doen en niet om niet te doen.

Voor wie

Voor iedereen die:

  • een zachte en passieve vorm van yoga zoekt
  • bezig wil zijn met bewustwording
  • nieuwsgierig is naar zijn lichaam en al onderzoekend respectvol omgaat met zijn grenzen
  • wil oefenen in het vol-ledig kunnen zijn

Waar nodig zal ik je fysiek begeleiden en ondersteunen met kussens, blokken en riemen. In Yin Yoga ziet de asana van iedereen er dan ook vaak anders uit.

Deze vorm is zeer geschikt voor workaholics!


 

 

 

 

 

 

 

 

resi-uitsnede.jpg