Terug naar alle evenementen

Fysieke begeleiding, een training voor yogadocenten & lunch

  • Yogalicht Cordium 65 De Ruyterstraat Nijmegen, GE, 6512 GB Netherlands (kaart)

Feedback van deelneemsters:

  • " Een echte aanrader, deskundige begeleiding en duidelijke uitleg van een super ervaren, betrokken en passioneel yogadocent. En, lekkere soep, uitwisseling, gezelligheid en een hoop plezier! “ Carolien Slooff

  • “ Een heldere duidelijke uitleg, het in de praktijk oefenen van de houdingen is enorm leerzaam. Er is veel voorbereiding aan de cursusdag vooraf gegaan, dat merk je in hoeveel houdingen er op papier zijn gezet, en fijn erbij te hebben wat de functie vd houding is. Carolien is heel daadkrachtig niet vd zachte hand je denkt opeens ik blijk meer of verder te kunnen in de houding. Een goed verzorgd diner. Het was een positieve ervaring. “ Rianne

  • “ Hele leuke dag gehad! Dankjewel Carolien Grooten - Yogalicht voor de energie die je meenam naar deze dag en de aandacht die je ons gaf bij het oefenen van fysieke begeleiding bij de verschillende yogahoudingen En wat zijn er veel houdingen de revue gepasseerd! Dit vervolg van Yogalicht op 3 februari is zeker een aanrader! “ Suzanne Timmermans

Deze bijscholing is voor yogadocenten die een yangvorm van yoga geven.
Het is een vervolg op de training van afgelopen 11 november 2023. Het maakt niet uit of je hier wel of niet aan hebt deelgenomen.

Ook krijg je de gelegenheid zelf 2 houdingen in te brengen. Waar mogelijk zal ik deze meenemen in de training al kan ik het je niet garanderen, dit heeft met meerdere factoren te maken.

In deze training komen aan de orde:

  • De functie van de asana

  • De mondelinge begeleiding van de asana

  • De fysieke begeleiding van de asana

  • De aanpassingen in de asana of alternatieven

Alles is uitgewerkt op papier, wat je thuis nog eens rustig kunt doornemen omdat je dit meekrijgt.

Tijdens de training gaan we oefenen in tweetallen.


Feedback van een jarenlang deelneemster uit mijn yogales:
“Wat ben ik blij dat ik van JOU les hebt gehad en de basis goed heb geleerd! Jouw persoonlijke en concrete aanpak is super. Dank!”

Voor mij is de essentie in het geven van yoga: alles mag er zijn. Vervolgens gezien worden (door jezelf en de docent) en je dus veilig voelen, kunnen zijn wie je bent en van daaruit mogen ontspannen. Dit is ook van toepassing in deze training, zowel voor de begeleidster als voor degene die begeleid wordt. 

Fysieke begeleiding zal jouw yogales verrijken. Voor de deelnemer zal het de verbinding met zichzelf verdiepen, evenals de verbinding tussen jou en haar/hem.

Vaak zie ik dat de deelnemer lang niet alles uit een houding weet te halen en daardoor veel ruimte niet benut. Wanneer je m.b.v. fysieke begeleiding meer in lijn komt, of meer gestapeld raakt of bepaalde plekken aanspant en andere ontspant kun je dieper komen. En dat geeft juist meer ontspanning! Laat jouw deelnemer vóelen, m.a.w. erváren hoe je zoveel mogelijk kunt openen in de asanas, binnen haar mogelijkheden. Het kwartje valt dan hoe zij hier zelf richting aan kan geven en begrijpen mensen veel beter wat ze aan het doen zijn.

Mijn manier van yogales geven is down to earth, zo ook in deze training. We gaan concreet aan de slag door te oefenen met elkaar.

Wie ben ik? Inmiddels beoefen ik 20 jaar yoga en ga m’n 15de lesjaar in. Ik geef zowel verschillende yang- als yinlessen. Jaren terug volgde ik in de yangvorm extra training voor fysieke begeleiding bij Tonnie Goes & Vincent Millarson en voor de yinvorm bij José de Groot. Kijk hier voor mijn cv.

Neem lekker je eigen mat mee, eventueel blokken als je die hebt, dekens en kussens zijn aanwezig. De kosten voor deze workshop én inclusief de lunch zijn €127,50 (en exclusief btw 9%). Deelnemers die deze workshop eerder hebben gevolgd krijgen €15 korting..

Wil je deelnemen of heb je vragen, stuur een bericht naar carolien@yoga-licht.nl of app naar 06-13874478

Voel je welkom! 
Namaste,
Carolien

Ga naar de ruimte De Verheldering

Eerdere gebeurtenis: 17 december
Kerst Workshop Yin Yoga XL €30
Latere gebeurtenis: 8 maart
Vinyasa Uitleg & Begeleiding €33