Terug naar alle evenementen

Fysieke begeleiding voor yangvormen van yoga €85

  • Yogalicht 65 De Ruyterstraat Nijmegen, GE, 6512 GB Netherlands (kaart)

Workshop voor yogadocenten:
Fysieke Begeleiding voor de Yangvormen van yoga


Feedback van een deelneemster uit mijn les:
“Wat ben ik blij dat ik van JOU les hebt gehad en de basis goed heb geleerd! Jouw persoonlijke (en concrete) aanpak is super. Dank!” 

Voor mij is de essentie in het geven van yoga: gezien worden, je veilig voelen dus kunnen zijn wie je bent, en van daaruit kunnen ontspannen. Dit is ook van toepassing in deze training, zowel voor de begeleidster als voor degene die begeleid wordt. 

Fysieke begeleiding, zal jouw yogales verrijken. Het zal de verbinding van jouw deelnemer met zichzelf verdiepen, evenals de verbinding tussen jou en haar/hem.

Vaak zie ik dat de deelnemer lang niet alles uit een houding weet te halen en daardoor veel ruimte niet benut. Wanneer je m.b.v. fysieke begeleiding meer in lijn komt, of meer gestapeld raakt of bepaalde plekken aanspant en andere ontspant kun je dieper komen. En dat geeft juist meer ontspanning… Laat jouw deelnemer vóelen, m.a.w. erváren hoe je zoveel mogelijk kunt openen in de asanas, binnen haar mogelijkheden. Het kwartje valt dan hoe zij hier zelf richting aan kan geven en begrijpen mensen veel beter wat ze aan het doen zijn. Fysieke begeleiding/ aanwijzingen/ alternatieven kunnen hier enorm in ondersteunen. Waarvóór is de asana bedoeld en waar en hoe te begeleiden wordt duidelijk. En niet te vergeten, dat het wordt afgestemd op de persoon en op haar lichaam én op jezelf, dan blijft het veilig.

Mijn manier van yogales geven is down to earth, zo ook in deze training. We gaan concreet aan de slag door te oefenen met elkaar.

Wie ben ik? Inmiddels beoefen ik 20 jaar yoga en geef ik 14 jaar les, in zowel in de yang- als in de yinvorm: Power Vinyasa Yoga en Easy Flow Yoga en Yin Yoga of Yin & Yang lessen. In de yangvorm volgde ik extra training voor fysieke begeleiding bij Tonnie Goes & Vincent Millarson en voor de yinvorm bij José de Groot. Kijk hier voor mijn cv.

Neem lekker je eigen mat mee, eventueel blokken als je die hebt, dekens en kussens zijn aanwezig. Wil je deelnemen of heb je vragen, stuur een bericht naar carolien@yoga-licht.nl of app naar 06-13874478

Voel je welkom! 
Namaste,
Carolien

 

 

 

Eerdere gebeurtenis: 8 april
Yin Yoga & Meditatie €22,50
Latere gebeurtenis: 30 september
Power Vinyasa Yoga & Meditatie XL €15