Mijn naam is Carolien Grooten en in 2002 startte ik met het beoefenen van Power Vinyasa Yoga.

Vanaf dag één viel bij mij het kwartje. Ik vond het direct een heel fijne manier van bewegen, met rust en aandacht maar wel pittig! Ik kreeg het gevoel echt iets gedaan te hebben, zonder in paniekerige ademnood te komen en zonder dat het erg was wanneer ik iets niet goed kon. Mijn hele lijf van linker kleine teen tot en met rechter oorlel kwam aanbod. Ik ontdekte houdingen waarvan ik niet wist dat ze bestonden en kreeg soms spierpijn op totaal andere plekken dan waar ik ooit had gehad. Een openbaring.

Losmaken wat zich heeft vastgezet. Je lichaam spiegelt en kijk wat je daarvan kan leren. Bewustwording. Bijvoorbeeld, nu kan ik mijzelf beter aarden, centreren en heb ik geen last meer van mijn rug. Het fysiek openen brengt mij in het moment en maakt mijn hoofd leeg. Heerlijk !
Na flink bewogen te hebben is er de welverdiende ontspanning. Een genot. Gun ik het mezelf al liggend en niksend bij te komen en de rest te laten. Hoe moeilijk is het eigenlijk alleen te ademen en wat vertelt het mij? In mijn allereerste les drongen zich emoties op die werkelijk uit mijn tenen kwamen zoals ik zelden had beleefd. Hoewel ik ze niet echt prijs gaf was er iets tot op het bot in beweging gezet. Voor mij betekent het dat ik relaxter word, opener en vooral energieker. Naar mezelf en naar de wereld om me heen. ‘Dan voel ik dat ik leef!'

In het algemeen ben ik meer een mens van de praktijk dan van de theorie en daarom past Yoga goed bij mij. Of lees hier, zoals Pattahbi Jois het verwoordde:

”1% theory, 99 % practice. 
Practice, practice and all is coming” 


Zo gun ik het iedereen om te ontdekken welk persoonlijke uitwerking het op jou kan hebben. Waarbij de kans aanwezig is dat je beter in je vel gaat zitten. Ik zou het fantastisch vinden als ik met mijn lessen daar een bijdrage in kan leveren!

Namaste,
Carolien

 

Docenten die ik ontmoette in scholing, workshops of lessen:

Tonnie Goes, Robert Boustany, Vincent Millarson, Ana Forrest, Femmy Brug, Yogashala, Kamal Singh, David Swenson, Shiva Rea, Gert van Leeuwen, Francien Goudsbloem, Johan Noorloos, Elsie Matthijssens, Joachim Meire, Adam Ballenger, Jose de Groot, Adriënne Haakman, Maria Rotte, Elton van Rey, Janna Lingewaar, Marianne van de Wetering, Lea Vos, Gabrielle Bruhn, Ron van der Post, Alberto Paganini, Marjolijn Loderichs

> naar mijn CV

 

IMG_2854-caro-bewerkt3.jpg